Škola mladih dubrovačkih geologa

Gimnazija Dubrovnik partner je UPRIS-a u projektu "Škola mladih dubrovačkih geologa”. UPRIS je udruga za prirodoslovna istraživanja. Projekt je započeo u ožujku 2016., te je financiran od strane Upravnog odjela za zaštitu okoliša Grada Dubrovnika. Profesorica. Anela Bećir Kljunak je voditeljica svih radionica, te se zainteresirani učenici mogu javiti predmetnom profesoru iz geografije. Za projekt proveden 2016.god. škola je dobila zahvalnicu od UPRIS-a, Grada Dubrovnika i Hrvatskog geološkog društva.


Projekt se provodi tijekom 11.mjeseca, a uključuje po jednog učenika 1.razreda svih srednjih škola na području Dubrovnika, obuhvaća teorijsku nastavu, praktičan rad s geološkom zbirkom i geološkom kartom RH, ponavljanje i vježbanje te naposljetku pisanu provjeru stečenih znanja i vještina.


Svi sudionici dobivaju priznanje i diplome, a škole čiji učenici osvoje prva dva mjesta su nagrđeni novim sredstvom u nastavi geografije „Prijenosnom geološkom zbirkom” koje je izradila Udruga za prirodoslovna istraživanja-UPRIS u suradnji s Hrvatskim geološkim institutom iz Zagreba.


Ul. Frana Supila 3, 20000, Dubrovnik

+385 (20) 432 569

tajnistvo@gimnazija-dubrovnik.hr

Facebook

Instagram

Developed by KlikIT | Design by Božo Prlenda