Simulirana sjednica Hrvatskog sabora

Simulirana sjednica Hrvatskoga sabora za učenike Gimnazije Dubrovnik je projekt koji škola organizacijski ostvaruje u suradnji s Hrvatskim saborom.


Projekt je  sastavni dio međupredmetne teme Građanski odgoj i obrazovanje koji omogućuje učenicima usvajanje građanske kompetencije koja uključuje građansko znanje, vještine i stavove potrebne za aktivno i učinkovito obavljanje građanskih dužnosti i uspješno sudjelovanje u zajednici.  Usmjeren na podizanje razine znanja o najvišem predstavničkom i zakonodavnom tijelu Republike Hrvatske te razumijevanju njegove uloge u svakodnevnom životu građana.


Simulirana sjednica se odvija prema vlastitom Poslovniku i doprinosi razvoju demokratske političke kulture među najmlađim glasačima - srednjoškolcima.


Projekt vode profesori Jasmin Deraković, pedagoginja Jagoda Đurović i ravnateljica Katarina Tolja. Učenici se za sjednicu pripremaju tijekom cijele školske godine kada je organiziran i posjet Hrvatskom saboru kojeg organizacijski priprema profesorica PiG Pavica Palunčić Beloša, da bi u svibnju uz srednjoškolce iz cijele Hrvatske predano sudjelovali u programu sjednice u Hrvatskom saboru.


Ul. Frana Supila 3, 20000, Dubrovnik

+385 (20) 432 569

tajnistvo@gimnazija-dubrovnik.hr

Facebook

Instagram

Developed by KlikIT | Design by Božo Prlenda