Demokracija - što je to?

Projekt je koji je Gimnazija Dubrovnik provela kao dio trilateralnog projekta u kojem su uz mlade iz Francuske i Njemačke sudjelovali i gimnazijalci naše škole pod pokroviteljstvom Društva francusko-njemačkog prijateljstva (Arbeit und Leben Mecklenburg-Vorpommern, AJPN- Association des Jeunes du Paveneuf Noisy le Grand). Projekt je osmišljen kao niz interdisciplinarnih radionica koje su se realizirale tijekom tri uzajamna susreta u Francuskoj, Njemačkoj i Hrvatskoj. Projektne aktivnosti namijenjene su mladima-učenicima iz triju navedenih država u cilju razvijanja interkulturalnosti među državama europskih integracija.


Projekt je vodio profesor povijesti Đuro Capor. Zainteresirani učenici su tijekom dva petodnevna susreta bili educirani o modelima europskih demokratskih sustava. Učenici su usvojili znanja o alatima aktivne građanske participacije. Tijekom posjeta Parizu posjetili su predstavnička tijela, udruženja mladih, volonterske i humanitarne udruge te muzeje.


Posjetili su okolicu Dubrovnika, spomeničku i kulturnu baštinu, susreli se sa predstavnicima lokalnih vlasti te organizacijama civilnog društva tijekom kojih su se organizirale razmjene iskustava te primjeri dobre prakse alata aktivne građanske participacije u državama sudionicama projekta.


Ul. Frana Supila 3, 20000, Dubrovnik

+385 (20) 432 569

tajnistvo@gimnazija-dubrovnik.hr

Facebook

Instagram

Developed by KlikIT | Design by Božo Prlenda