SURADNJA S GESAMTSCHULE MUNSTER MITTE, MUNSTER, NJEMAČKA

.


.

U sklopu nove suradnje s Gesamtschule Munster Mitte školom iz Njemačke, petnaest učenika 3. razreda Gimnazije Dubrovnik sudjelovalo je u Erasmus+ programu s učenicima Gesamtschule Munster Mitte iz Njemačke pod nazivom yEUrxperience - Take a look on Europe koji je započeo online aktivnostima na eTwinning platformi, a nastavio se sedmodnevnim boravkom učenika iz Njemačke u Dubrovniku od 22. do 29. travnja 2023. godine.

Cilj projekta je poticati sudjelovanje mladih u radu institucija EU, dati priliku da razmišljaju o njihovoj ulozi u EU i osviješćivati njihova prava kao članova ove zajednice. Sudjelovanjem u ovom projektu učenici su međusobno izmjenili svoja iskustva i stavove kroz sadržaje koje su sami stvarali, kao i one koje su im kreirali nastavnici, voditelji ovog projekta; Slađana Bošković Bećir, Anja Vlahov i Katie Riha.

Održane su radionice: “Take a look on my town/region and my Europe” i “Leave a mark” te “Take a look on European values” s gimnazijaalcima koji sudjeluju u programu Škola ambasador Europskog parlamenta i nastavnicom Ninom Čupić Vlahušić.

Održana je i Zoom konferencija s gospođom Dešom Sršen, zamjenicom šefa Kabineta potpredsjednice Europske komisije gospođe Dubravke Šuice o perspektivi mladih u EU.

Gimnazijalci i gosti uživali su u kulturnim znamenitostima Dubrovnika i u aktivnostima provedenim na otvorenom kao u posjeti Lokrumu, Arboretumu Trsteno i Solani u Stonu. Sudjelovali su i u ekološkoj akciji čišćenja Velike petke.

Ovaj projekt se nastavlja boravkom gimnazijalaca u Munsteru, Njemačka početkom iduće školske godine.

16.05.2023. | 11:42 | objavio: tajništvo

Suradnja s Gesamtschule Munster Mitte školom iz Njemačke

Ul. Frana Supila 3, 20000, Dubrovnik

+385 (20) 432 569

tajnistvo@gimnazija-dubrovnik.hr

Facebook

Instagram

Developed by KlikIT | Design by Božo Prlenda