ŠKOLA AMBASADOR EU PARLAMENTA

SUSRET AMBASADORA GIMNAZIJE DUBROVNIK I GIMNAZIJE METKOVIĆ


SUSRET AMBASADORA GIMNAZIJE DUBROVNIK I GIMNAZIJE METKOVIĆ

 

Gimnazija Dubrovnik Škola je ambasador EU parlamenta. U sklopu ovog programa u četvrtak 13. listopada učenici ambasadori pod mentorstvom prof. Nine Čupić Vlahušić posjetili su Gimnaziju Metković te se upoznali s tamošnjim ambasadorima juniorima kroz zajednički EPAS sat u organizaciji ambasadorice seniorke prof. Branke Vladimir. Sudjelovali su u nastavnom modulu "Države članice EU-a", a znanje su provjerili i natjecateljskim kvizom.

Ambasadori juniori svoje znanje i vrijednosti stečene kroz europske nastavne module promiču i šire hodnicima svoje škole, ali i kroz humanitarni i aktivistički rad u lokalnoj zajednici te kroz razmjenu znanja s ostalim EPAS školama.

U sklopu posjete Gimnaziji Metković prisustvovali su i radionici o ekosustavima delte pod vodstvom doktorice znanosti Marlene Ćukteraš. Zašto je baš ušće Neretve toliko bioraznoliko, kako prepoznati određene biljne i životinjske vrste, kako odrediti kakvoću riječne vode te kako tu kakvoću sačuvati od utjecaja klimatskih promjena samo su neka od pitanja kojima su se bavili. Dio stečenog znanja učenici će, u dogovoru s prof. Marlenom, primijeniti kroz testiranja na izvoru Omble u jednom od budućih susreta.

16.10.2022. | 10:26 | objavio: tajništvo

ŠKOLA AMBASADOR EU PARLAMENTA

Ul. Frana Supila 3, 20000, Dubrovnik

+385 (20) 432 569

tajnistvo@gimnazija-dubrovnik.hr

Facebook

Instagram

Developed by KlikIT | Design by Božo Prlenda