Gimnaziji Dubrovnik uručena posebna Zahvalnica za sudjelovanje u projektu „Dan ljubaznosti u prometu“.

Gimnazijalci sudjelovali u projektu "Dan ljubaznosti u prometu"


Gimnazijalci sudjelovali u projektu

 

Gimnaziji Dubrovnik uručena je 3. svibnja 2021.posebna Zahvalnica za sudjelovanje u projektu „Dan ljubaznosti u prometu“.

Ovaj projekt Policijska uprava provodi već treću godinu zaredom, a partneri u projektu bili su Gimnazija Dubrovnik i Adriatic osiguranje. Učenici Gimnazije Dubrovnik, zajedno s policijskim službenicima Postaje prometne policije Dubrovnik, su na više pješačkih prijelaza u Dubrovniku nadzirali poštivanje prednosti prolaska pješaka.

Akcija se provodila 26. travnja, a od vozača se očekivalo da se zaustave ispred pješačkih prijelaza i rukom daju znak pješacima da prijeđu preko ceste. Ta gesta ima značenje da su viđeni i da sigurno i bez straha mogu prijeći cestu. Tijekom akcije zabilježeno je 40 –ak vozila i vozača, a provjerom kroz policijske evidencije, posebice evidencije prekršajnih sankcija u cestovnom prometu, odabrani su oni najbolji.

U proteklih deset godina zamjetna je tendencija povećanja broja savjesnih vozača, odnosno vozača koji poštuju prednost prolaska pješaka i grad Dubrovnik po tom pitanju može biti primjer ostalim gradovima u Hrvatskoj.

Načelnik Policijske uprave Ivan Pavličević čestitao je svim nagrađenim vozačima, uručio im priznanje Policijske uprave kao i prigodan poklon.

Predstavnik Adriatic osiguranja Srđan Benić, nagrađenim vozačima dodijelio je nagradu u vidu besplatnog godišnjeg tehničkog pregleda za njihova vozila.

Postaja prometne policije Dubrovnik u prošloj 2020. godini bilježi smanjenje broja prometnih nesreća za 42%, smanjenje broja prometnih nesreća s poginulim osobama za 50% , broj prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama je smanjen za 49%, dok je broj prometnih nesreća s materijalnom štetom smanjen za 54%.

04.05.2021. | 09:10 | objavio: tajništvo

"DAN LJUBAZNOSTI U PROMETU"

Ul. Frana Supila 3, 20000, Dubrovnik

+385 (20) 432 569

gimnazija-dubrovnik@du.t-com.hr

Developed by KlikIT | Design by Božo Prlenda