Terenska nastava: HALLEIN , SALZBURG, NP HOHE TAUREN & ZAGREB

Učenici drugih razreda Gimnazije Dubrovnik u pratnji profesorica Ivile Dender, Katije Vierde, Sandre Šoše i Silvane Radulović boravili su u Salzburgu i Zagrebu od 11. svibnja do 14. svibnja 2017. na terenskoj nastavi.


Učenici drugih razreda Gimnazije Dubrovnik u pratnji profesorica Ivile Dender, Katije Vierde, Sandre Šoše i Silvane Radulović boravili su u Salzburgu i Zagrebu od 11. svibnja do 14. svibnja 2017. na terenskoj nastavi.

Učenici drugih razreda Gimnazije Dubrovnik u pratnji profesorica Ivile Dender, Katije Vierde, Sandre Šoše i Silvane Radulović boravili su u Salzburgu i Zagrebu od 11. svibnja do 14. svibnja 2017. na terenskoj nastavi. Prvo odredište bio im je jedan od najstarijih rudnika soli na svijetu u blizinu Salzburga po kojem je i sam grad dobio ime. Rudnik u Halleinu od 1994. postao je izložbeni rudnik. Učenici su se uputili u putovanje kroz prošlost pod vodstvom iskusnih rudara. Okušali su vožnju „vlakom“ kroz rudarske hodnike, partiju sklizanja preko dva rudarska tobogana te vožnju na splavi preko podzemnog jezera. Jutarnje razgledavanje su završili posjetom Keltskom selu koje se nalazi u sklopu rudnika.

Toga poslijepodneva otišli su u obilazak jedinstvene barokne arhitekture grada Salzburga. Uz to obišli su i dvorac Mirabell s vrtom Mirabellgarten, katedralu te rodnu kuću jednoga od najznačajnijih skladatelja u povijesti uopće – Wolfganga Amadeusa Mozarta.

Sljedećega dana vozili su se cestom visokih Alpa dugom 48 km, sve do najviše točke Austrije - vrha Grossglockner (3798 m). Tim putem prošli su kroz četiri godišnja doba – od podneblja karakterističnog ljetu,livada i šuma pa sve do snijega i leda na samom vrhu. U podnožju vrha Glossglocknera imali su priliku vidjeti najveći ledenjak u Austriji – Pasterze. Obišli su i Alpski prirodoslovni muzej, izložbu Grossglockner te nacionalni park Hohe Tauren koji ih je sve oduševio.

Poslijepodne su krenuli prema Zagrebu, a tom prilikom posjetili su kazalište Gavella i pogledali izvedbu najnovije predstave „Nevidljivi“ koja je svakako bila vrhunac te večeri. Ujutro su obišli najznačajnije znamenitosti grada Zagreba: Trg bana Jelačića, Ilicu, Gornji grad, Kaptol, katedralu, Trg sv. Marka s Banskim dvorima i sabornicom te Kamenita vrata.

Učenici su se vratili u školske klupe puni zadovoljstva i uzbuđenja prepričavajući razne doživljaje..

18.07.2017. | 15:39 | objavio: admin

Salzburg

Ul. Frana Supila 3, 20000, Dubrovnik

+385 (20) 432 569

tajnistvo@gimnazija-dubrovnik.hr

Facebook

Instagram

Developed by KlikIT | Design by Božo Prlenda