Dubrovnik i Vukovar - što nas povezuje?

Tijekom ove školske godine Gimnazija Dubrovnik i Srednja strukovna škola Marko Babić iz Vukovara započele su zajednički projekt u kojem će razmijeniti iskustva i primjere dobre prakse te upoznati sličnosti i razlike u običajima i kulturnoj baštini. Projekt će se jednim svojim dijelom usmjeriti i na poznate znanstvenike porijeklom iz Vukovara i Dubrovnika, kao i na Vukovar i Dubrovnik kao gradove–luke.


U projekt su uključeni učenici 1. d razreda Gimnazije Dubrovnik i tim od šest nastavnika: Ivila Dender, Antonija Korać Kusalić, Anđela Džamarija , Renata Lujak Grdović , Linda Jurkić (voditelj projekta) i ravnateljica Katarina Tolja.


Prvi virtualni sastanak i upoznavanje učenika i nastavnika dviju škola održan je 19. studenog 2020., a na njemu su učenici iz Vukovara pokazali kako su obilježili Međunarodni dan tolerancije u svojoj školi (dan koji se obilježava 16. 11.).


Prije dva tjedna, 28. siječnja 2021., održan je video pozivom i drugi sastanak koji je bio prilika da učenici naše škole predstave božićne običaje u Dubrovniku i okolici, na što su njihovi kolege iz Vukovara odgovorile kraćim osvrtom na Božić u Vukovaru i razmjenom dojmova.


Sljedeći susret dogovoren je 25. ožujka, kada će učenici predstaviti znanstvenike - kemičara Lavoslava Ružičku i fizičara i astronoma Ruđera Boškovića.


Nadamo se da će se suradnja nastaviti i dulje od jedne godine, i to ne samo u online okruženju.


Ul. Frana Supila 3, 20000, Dubrovnik

+385 (20) 432 569

tajnistvo@gimnazija-dubrovnik.hr

Facebook

Instagram

Developed by KlikIT | Design by Božo Prlenda