Demokracija - što je to?

Projekt se odvija već par godina, a dio je trilateralnog projekta u kojem uz mlade iz Francuske i Njemačke sudjeluje i Gimanazija Dubrovnik pod pokroviteljstvom Društva francusko-njemačkog prijateljstva (Arbeit und Leben Mecklenburg-Vorpommern, AJPN- Association des Jeunes du Paveneuf Noisy le Grand). Projekt je osmišljen kao niz interdisciplinarnih radionica koje će se realizirati tijekom tri uzajamna susreta u Francuskoj, Njemačkoj i Hrvatskoj. Projektne aktivnosti namijenjene su mladima-učenicima iz triju navedenih država u cilju razvijanja interkulturalnosti među državama europskih integracija.


Projekt vodi profesor povijesti Đuro Capor. Zainteresirani učenici će tijekom dva petodnevna susreta biti educirani o modelima europskih demokratskih sustava. Učenici će usvojiti znanja o alatima aktivne građanske participacije. Tijekom posjeta Parizu planirani su posjeti predstavničkim tijelima, udruženjima mladih, volonterskim i humanitarnim udrugama te muzejima.


Planirani su posjeti okolici Dubrovnika, spomeničkoj i kulturnoj baštini, susreti sa predstavnicima lokalne vlasti te organizacijama civilnog društva tijekom kojih će se organizirati razmjene iskustava te primjeri dobre prakse alata aktivne građanske participacije u državama sudionicama projekta.

Ul. Frana Supila 3, 20000, Dubrovnik

+385 (20) 432 569

gimnazija-dubrovnik@du.t-com.hr

Developed by KlikIT | Design by Božo Prlenda