MEĐUNARODNI DAN BORBE PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA

Učenici Gimnazije Dubrovnik prigodnim programom obilježili ovaj dan


Učenici Gimnazije Dubrovnik prigodnim programom obilježili ovaj dan

Danas, 25. 11. 2020. učenici Gimnazije Dubrovnik pod mentorstvom profesorice Suade Salčić obilježili su Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama.

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Dubrovačko-neretvanske županije u suradnji s učenicima Gimnazije Dubrovnik i njihovom profesoricom Suadom Salčić obilježilo je Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama u prigodnom programu kojeg su predstavili u Centru za mlade Dubrovnik.

Učenici Gimnazije Dubrovnik obradili su temu nasilja u obitelji i nasilja u intimnim vezama kao i uvriježene stereotipe o nasilju te time još jednom pokazali kako je Gimnazija Dubrovnik škola nulte tolerancije na nasilje. Nastavak je to izvrsne suradnje s Dubrovačko-neretvanskom županijom i Policijskom upravom dubrovačko-neretvanskom i prošlogodišnjeg prigodnog obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama kada su na održanim radionicama policijski službenici za prevenciju prisutne učenike naše škole upoznali s novim preventivnim projektom Ministarstva unutarnjih poslova „Lily“ usmjerenog na sprječavanje nasilja prema ženama, a koji je osnovan, u spomen na tri smrtno stradale žene na Općinskom sudu u Zagrebu tijekom brakorazvodne parnice.

Program su izveli učenici, članovi grupe Mladi psiholozi; Demian Vicelić, Amila Spahić, Luka Vodopija, Lorena Kukulj, Mirna Milić, Adna Hebib, Vlaho Šeparović, Tijana Stojanović i Paula Japunčić. Program je bio popraćen kratkim predavanjem profesorice Suade Salčić i predstavnice Udruge za razvoj civilnog društva Bonsai, Anje Marković, o nasilju, njegovim korijenima i mogućoj prevenciji.

25.11.2020. | 16:08 | objavio: tajništvo

MEĐUNARODNI DAN BORBE PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA

Ul. Frana Supila 3, 20000, Dubrovnik

+385 (20) 432 569

gimnazija-dubrovnik@du.t-com.hr

Developed by KlikIT | Design by Božo Prlenda