NOVO

UPUTE ZA PRISTUPANJE ISPITIMA DM I DOPUNSKOJ NASTAVI


UPUTE ZA PRISTUPANJE ISPITIMA DM I DOPUNSKOJ NASTAVI

Vezano uz predmetne upute koje su od strane HZJZ objavljene 13.05.2020. na poveznici https://bit.ly/2XGJx7X, a koje su maturantima već dane u njihovim virtualnim učionicama, uzimajući u obzir aktualnu povoljnu epidemiološku situaciju kao i popuštanje mjera, obavještavaju se svi pristupnici ispitima DM i dopunskoj nastavi kako ranije spominjane Izjave pristupnika (učenika) za pristup ispitima DM i dopunskoj nastavi nisu više potrebne. Obavještavaju se svi pristupnici da trebaju izostati s ispita DM i dopunske nastave, ako imaju znakove respiratorne bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa i sl.), ako im je izrečena mjera samoizolacije ili ako imaju saznanja da su zaraženi s virusom COVID-19.

Pristupnici koji ne dođu na ispit državne mature u ljetnom roku iz bilo kojeg od ta dva razloga, ili drugih zdravstvenih razloga, ako će im zdravstveno stanje dopustiti polagat će ispite državne mature u drugom, jesenskom terminu prema uputama Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Mjere opreza prije ispita. Svim pristupnicima, djelatnicima uključenim u provedbu ispita državne mature i pomoćnicima na ispitu državne mature, u razdoblju prije prvog ispita te do posljednjeg ispita preporučuje se, koliko je moguće s obzirom na druge životne obaveze i okolnosti, da se pridržavaju pravila koja smanjuju mogućnost zaraze (dosljedno pridržavanje fizičke udaljenosti i pojačana osobna higijena). Sve detalje ove upute koji su objavljeni 27. svibnja 2020. možete pronaći na poveznici https://bit.ly/2AjzmhC

Ul. Frana Supila 3, 20000, Dubrovnik

+385 (20) 432 569

gimnazija-dubrovnik@du.t-com.hr

Developed by KlikIT | Design by Božo Prlenda