SEKCIJA SRCA NA NASTAVI BIOLOGIJE - 3D

Učenici 3D su na satu Biologije s profesoricom Majom Sambrailo Ivanković secirali svinjska srca i promatrali njihovu građu.


Učenici 3D su na satu Biologije s profesoricom Majom Sambrailo Ivanković  secirali svinjska srca i promatrali njihovu građu.

 

Iz Biologije ovih dana učimo o srcu te smo došli na fantastičnu ideju – nabaviti ćemo svinjska srca, secirati ih i promatrati njihovu građu. Da bi smo uspjeli u svom naumu, potrudili smo se nabaviti 3 primjerka tog iznimnog organa.

U dogovoru s profesoricom, pripremili smo potrebnu opremu: skalpel, škare, pincete, lupu, pregače, rukavice i maske. Rastvorili smo srca te smo, uz pomoć profesorice, proučavali anatomiju. Uzimali smo uzorke srčanog tkiva, aorte i aortnih zalistaka i gledali ih pod lupom.

Sat je bio jako zanimljiv i poučan. Zahvaljujemo profesorici što nam je omogućila provođenje naše ideje. Veselimo se budućim satima biologije i novim izazovima.

Možda V. I XV. Gimnazije Zagrebu imaju prvoklasne uvjete za rad na nastavi biologije, ali mogli bi pozavidjeti Gimnaziji Dubrovnik na grupi entuzijasta.

09.10.2017. | 13:25 | objavio: knjižnica

SEKCIJA SRCA NA NASTAVI BIOLOGIJE - 3D

Ul. Frana Supila 3, 20000, Dubrovnik

+385 (20) 432 569

gimnazija-dubrovnik@du.t-com.hr

Developed by KlikIT | Design by Božo Prlenda