Gimnazijalci sudjelovali na 7. Simuliranoj sjednici Hrvatskog sabora.

ODRŽANA 7. SIMULIRANA SJEDNICA HRVATSKOG SABORA


ODRŽANA 7. SIMULIRANA SJEDNICA HRVATSKOG SABORA


I ove godine, 13. svibnja 2019. Gimnazija Dubrovnik je sudjelovala na 7. Simuliranoj sjednici Hrvatskoga sabora. Razmatrao se postojeći Zakon o ugostiteljskoj djelatnosti. Simulirajući zastupnički rad u Hrvatskom saboru, radom u klubovima zastupnika i nadležnim odborima te na samoj plenarnoj sjednici, učenici su proveli raspravu, podnijeli amandmane i o njima glasovali.
Gimnazija Dubrovnik je predstavljala Klub zastupnika Risnjak, članovi Odbora za turizam bili su Tina Mehičić i Matej Dugandžic. U raspravi je svojim govorom sudjelovala Valentina Obrad, a amandman je podnio Ivan Potrebica.
Simulirana sjednica na praktičan, srednjoškolcima zanimljiv način poučava o procesu donošenja zakona i djelovanju zakonodavne vlasti u RH i pruža cjelovit uvid u rad Hrvatskoga sabora (uloga kluba zastupnika, rad u odborima) u ulozi zastupnika. Ovakvim smotrama učenici doživljajno i djelatno mogu upoznati ulogu zakona i vladavinu prava u demokratskom društvu. Također im se omogućuje praktično iskustvo unutar procesa djelovanja zakonodavne vlasti i pojašnjava im se proces donošenja zakona i nacionalnih politika.

21.05.2019. | 16:08 | objavio: tajništvo

Gimnazijalci sudjelovali na 7. Simuliranoj sjednici Hrvatskog sabora.

Ul. Frana Supila 3, 20000, Dubrovnik

+385 (20) 432 569

gimnazija-dubrovnik@du.t-com.hr

Developed by KlikIT | Design by Božo Prlenda