EUROPSKI DAN JEZIKA

Učenici Gimnazije Dubrovnik sudjelovali su obilježavanju Europskog dana jezika, 26. rujna


Učenici Gimnazije Dubrovnik sudjelovali su obilježavanju Europskog dana jezika, 26. rujna

U okviru aktivnosti svoga informacijskog centra Europe Direct Dubrovnik, Europski dom Dubrovnik četvrti put zaredom organizira obilježavanje Europskog dana jezikâ, 26. rujna.

Zabavno-edukativni program ove se godine održava u četvrtak 28. rujna ispred crkve svetoga Vlaha, a započinje u 10:30 sati. U dvosatnom programu, organiziranom uz potporu Turističke zajednice grada Dubrovnika, sudjeluje više od 170 izvođača svih dobi. Za sudjelovanje su se prijavili učenici osnovnih škola Ivana Gundulića, Lapad i Marina Držića, učenici Gimnazije Dubrovnik, Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića, Umjetničke škole Luke Sorkočevića i Turističke i ugostiteljske škole, studenti RIT Croatia, predstavnici albanskog, mađarskog i talijanskog konzulata, članice i članovi Hrvatsko-ruskog društva „Umjetnost bez granica“, Dubrovačkog kluba stranaca i Europskog doma Dubrovnik.  

Vijeće Europe pokrenulo je obilježavanje Europskog dana jezikâ 2001. godine s ciljem poticanja višejezičnosti i višekulturalnosti u Europi. Kroz različita događanja u svim europskim državama građanima se želi skrenuti pozornost na važnost učenja stranih jezika, u svakoj životnoj dobi, kroz formalno i neformalno obrazovanje, a u svrhu što boljeg međukulturnog razumijevanja.

01.10.2017. | 12:10 | objavio: knjižnica

Europski dan jezika

Ul. Frana Supila 3, 20000, Dubrovnik

+385 (20) 432 569

gimnazija-dubrovnik@du.t-com.hr

Developed by KlikIT | Design by Božo Prlenda