Gimnazija Dubrovnik dobila priznanje kao najbolji početnik za najljepši školski vrt u Republici Hrvatskoj 2018.

Svečanost proglašenja najljepšeg školskog vrta održana 23. studenog na Hrvatskoj radioteleviziji


Svečanost proglašenja najljepšeg školskog vrta održana 23. studenog na Hrvatskoj radioteleviziji

Svečano proglašenje najljepših školskih vrtova održano je 23. studenog na Hrvatskoj radioteleviziji. Svečanost je održana u HRT-ovu radijskome koncertnom studiju Zvonimir Bajsić s početkom u 13 sati. Ekološko-obrazovni projekt Hrvatske radiotelevizije i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta nastao je 1994. godine na poticaj ekološke emisije Prvoga programa Hrvatskoga radija (HRT – HR 1) Slušaj kako zemlja diše i urednice Lidije Komes. 
U projektu Najljepši školski vrtovi u Republici Hrvatskoj sudjeluju učenici osnovnih i srednjih škola, dječjih vrtića, djeca iz centara za odgoj i rehabilitaciju. U vrtovima koje su sama oblikovala i uredila djeca uče voljeti prirodu, prepoznavati vrijednost i ljepotu podneblja u kojemu žive. Dijete koje posije sjeme ili posadi biljku i gleda je kako raste nikad neće iščupati ili pogaziti cvijet. Dijete koje u svojemu školskom povrtnjaku ne truje tlo pesticidima vjerojatno to neće činiti ni poslije u životu. Djevojčica ili dječak koji odrastaju u ljepoti okoliša koji sami stvaraju i čuvaju, čuvat će ga i kad odrastu
Projekt promiče isključivo organsku poljoprivredu, uzgoj izvornoga i domaćega bilja, prepoznavanje ljepote vlastitoga krajolika i povratak tradicijskim vrtovima u svim područjima Hrvatske. 

Gimnazija Dubrovnik tako je ove godine za svoj trud i rad na uređenju Držićevog đardina dobila veliko priznanje za najboljeg početnika u sezoni 2018. Čestitamo profesorici Ivili Dender i učenicima! 

24.11.2018. | 19:30 | objavio: tajništvo

NAJLJEPŠI ŠKOLSKI VRTOVI

Ul. Frana Supila 3, 20000, Dubrovnik

+385 (20) 432 569

gimnazija-dubrovnik@du.t-com.hr

Developed by KlikIT | Design by Božo Prlenda