ODRŽANO ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZLOŽBA VIZUALNE UMJETNOSTI I DIZAJNA

GIMNAZIJA DUBROVNIK ZAJEDNO S OŠ OPUZEN DOMAĆIN ŽUPANIJSKOM NATJECANJU LIK


GIMNAZIJA DUBROVNIK ZAJEDNO S OŠ OPUZEN DOMAĆIN ŽUPANIJSKOM NATJECANJU LIK

U Dubrovniku je održano županijsko natjecanje-izložba učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna, LIK-2023. Na natjecanje - izložbu pozvani su učenici koji su bili najuspješniji na školskim razinama (tri rada po školi) Pozvano je 12 učenika iz 4 škole: Gimnazije Dubrovnik, Gimnazije Metković,Srednje škola fra Andrije Kačića Miošića iz Ploče te Biskupijske klasične gimnazija Ruđera Boškovića s pravom javnosti iz Dubrovnika.

Gimnaziju Dubrovnik predstavljali su učenica Verena Pavlin (4.r.), Katarina Kanostrevac (3.r.) i Tin Anić Ercegović (4.r.) u pratnji mentorica, prof. Ivanke Lilić i Marijane Lučić Brailo.

Tema - "Ljudsko tijelo i pokret"

Učenici su za zadatak imali istražiti zadano likovno djelo s temom plesa ,oblikovati plesnu figuru koristeći žicu i kolaž (za pozadinu), fotografirati te zabilježiti izmjenu plesnog pokreta potom sve povezati u cjelinu koristeći digitalni alat za animaciju (Stop Motion).Na kraju su sažeto opisali vlastiti rad od istraživanja do animacije.

Tri najuspješnija rada ( učenici: Ana Bebić, Paola Bokan i Matej Dropuljić iz Gimnazije Metković u pratnji mentorice , prof.Marijane Dodig) šalju se dalje na Državnu razinu natjecanja.Čestitamo svim učenicima na kreativnosti i rješavanju zadatka, a najuspješnijima želimo i dalje puno uspjeha!

Radove možete pogledati na ovom linku https://sway.office.com/ecAV5KRinnDJ2lOh?ref=email

 

Ul. Frana Supila 3, 20000, Dubrovnik

+385 (20) 432 569

tajnistvo@gimnazija-dubrovnik.hr

Facebook

Instagram

Developed by KlikIT | Design by Božo Prlenda