"STRES, TRAUMA I PODRŠKA U ŠKOLSKOM OKRUŽENJU" - prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander

Održana radionica kao podrška nastavnicima i roditeljima u situaciji pandemije COVID-19


Održana radionica kao podrška nastavnicima i roditeljima u situaciji pandemije COVID-19

Prof.dr.sc. Gordana Buljan Flander jučer je održala predavanje na temu „Stres, trauma i podrška u školskom okruženju“, a kao pomoć svim nastavnicima i roditeljima učenika Gimnazije Dubrovnik u novonastaloj situaciji pandemije Covid-19. Radionica je održana u utorak 20. travnja 2021. u 17.00 sati u trajanju od dva školska sata putem ZOOM aplikacije.

Situacija u kojoj se svi nalazimo traje već više od godinu dana i zahtjeva prilagodbu načina života svih roditelje i nastavnika u školskom okruženju te smo kao škola željeli što više pomoći kako bismo umanjili i spriječili brojne stres situacije i traume s kojima se nastavnici, roditelji i učenici suočavaju tijekom protekle godine.

Točno su dvije godine od kada je ravnateljica Poliklinike za djecu i mlade Grada Zagreba posjetila našu školu u normalnim uvjetima na koje danas gledamo s nostalgijom.

O cijelom događaju najbolje govori izjava jednog roditelja ostavljenog na zidu društvene mreže Gimnazije Dubrovnik koja kaže:

“Ovo su vremena u kojima će djeca možda usvojiti manje školskih znanja, ali godina ispunjena učenjem o empatiji i solidarnosti, načinima suočavanja s izazovima i neugodnim emocijama, životnim prioritetima i vlastitoj snazi.’-prof.dr.sc. Gordana Buljan Flander

Hvala Gimnazija Dubrovnik na organizaciji predivnog zoom predavanja!

Katarina Tolja, ravnateljica 

 

21.04.2021. | 13:30 | objavio: tajništvo

"STRES, TRAUMA I PODRŠKA U ŠKOLSKOM OKRUŽENJU" - prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander

Ul. Frana Supila 3, 20000, Dubrovnik

+385 (20) 432 569

gimnazija-dubrovnik@du.t-com.hr

Developed by KlikIT | Design by Božo Prlenda