KAKO JE ĆIRO MIJENJAO ŽIVOT KONAVLJANA

ISTRAŽIVAČKI PROJEKT UČENIKA POVIJESNE GRUPE


ISTRAŽIVAČKI PROJEKT UČENIKA POVIJESNE GRUPE

Gimnazija Dubrovnik već godinama okuplja mlade povjesničare u Povijesnu grupu.

Projekt „KAKO JE ĆIRO MIJENJAO ŽIVOT KONAVLJANA“ samo je još jedan u nizu ostvarenja ovih vrijednih učenika.

Učenica Gimnazije Dubrovnik Stanka Mujo, u Pridvorju u listopadu 2018. već je predstavila ovaj projekt na otvaranju izložbe "Trasiranje komunikacija" autorica Helene Puhare i Lucije Vuković s Odjela za arheologiju i spomeničku baštinu Muzeja i galerija Konavala te upoznala prisutne s njegovim glavnim značajkama. Zahvaljujući općini Konavle i načelniku Božu Lasiću ovih dana brošura projekta ugledala je svjetlo dana.

Povijesna grupa se proteklih mjeseci bavila temom Ćira u Konavlima te posebno njegovim utjecajem na život Konavljana. To je istraživački rad u kojem su učenici pod mentorstvom profesorice povijesti Kiti Jurica Korda, osim proučavanja literature i obilaska terena uključili i razgovore s pojedinim Konavljanima o navedenoj temi.

Rezultat ovog malog istraživanja je brošura koju su učenici uz pomoć profesionalnog dizajnera osmislili i čije slike i dio teksta možete pogledati u priloženim fotografijama. Ovaj vrijedan prikaz segmenta povijesne baštine Konavala samo je nastavak velikog interesa kojeg gimnazijalci iz godine u godinu pokazuju za proučavanje povijesti svog zavičaja.

Ul. Frana Supila 3, 20000, Dubrovnik

+385 (20) 432 569

gimnazija-dubrovnik@du.t-com.hr

Developed by KlikIT | Design by Božo Prlenda