NAJLJEPŠI ŠKOLSKI VRTOVI

RENESANSNI UGOĐAJ U VRTU GIMNAZIJE DUBROVNIK


RENESANSNI UGOĐAJ U VRTU GIMNAZIJE DUBROVNIK

Projekt Hrvatske radiotelevizije (HRT) Najljepši školski vrtovi već 25. godinu zaredom ide dalje okupljajući osnovne i srednje škole, dječje vrtiće, učeničke domove, centre za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju i domove za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Gimnazija Dubrovnik i ove se godine uključila u projekt kojeg od samoga početka zajednički provode HRT i Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a pokrovitelji su Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Ministarstvo poljoprivrede te brojni donatori.

Voditeljica projekta dugogodišnja je novinarka i urednica na Hrvatskoj radioteleviziji Đurđica Čočić, producent Robert Flojhar,a režiserka Vesna Švec Hercigonja.

Tijekom godina ekipa Najljepših školskih vrtova proputovala je nekoliko puta cijelu Hrvatsku. Stručno povjerenstvo tom prilikom daje savjete školama kako posaditi mladu biljku, kako njegovati vrt i kako poštivati bioraznolikost.

Ova vrijedna ekipa i ove je godine posjetila Gimnaziju Dubrovnik koja je u ovom projektu prošle godine dobila nagradu za Najboljeg početnika u sezoni 2018. god. Unatoč lošem vremenu nije se mogao sakriti osmjeh i oduševljenje povjerenstva ovogodišnjim izgledom vrta Gimnazije Dubrovnik o kojem veliku brigu uz brojne učenike vode profesorice Ivila Dender i Tamara Spajić. Zahvaljujući njima učenici, a i ostale kolege nauče toliko toga korisnog što mogu iskoristiti na svom balkonu ili u svom vrtu. Posebno je pohvaljen i kontakt kojeg je Gimnazija Dubrovnik ostvarila sa Sveučilištem u Dubrovniku i predstojnicom Zavoda za mediteranske kulture, dr. sc. Marom Marić pokušavajući pronaći rješenje nadomještanja izgubljenih pipom zaraženih palmi, ali i kontakt s TZ Dubrovnik koja je odmah prepoznala vrijednost ovakvog načina pristupanju okolišu i spremno se uključila u projekt. Povjerenstvo je iskazalo divljenje za trud, vještinu, znanje i plodove rada svih djelatnika Gimnazije Dubrovnik, a posebno učenika koji su odjeveni u renesansne kostime pod mentorstvom prof. Matilde Perković, recitirajući pjesme renesansnih dubrovačkih pjesnika, pokušali dočarati život renesansnog Dubrovnika uz zvuke gitare koju je svirala učenica Margarita Koši. Povjerenstvo je pohvalilo neizmjeran trud profesorica Dender i Spajić koje su odlučile izdvojiti svoje vrijeme kako bi djeci približili ljubav prema zemlji i prirodi, ali i učenika koji su se spremno uključili u ovaj projekt. Gimnazija Dubrovnik neizmjerno je sretna što postoje ovakvi projekti koji nam, kao što ističe voditeljica projekta Đurđica Čočić žele poručiti – da je ljepota u stvaranju, suradnji, razvijanju brige za sebe i druge

09.05.2019. | 17:04 | objavio: tajništvo

NAJLJEPŠI ŠKOLSKI VRTOVI

Ul. Frana Supila 3, 20000, Dubrovnik

+385 (20) 432 569

gimnazija-dubrovnik@du.t-com.hr

Developed by KlikIT | Design by Božo Prlenda