Paul Davies u Gimnaziji Dubrovnik

Poznati novinar nije krio oduševljenje pri susretu s genijalnim gimnazijalcima


Poznati novinar nije krio oduševljenje pri susretu s genijalnim gimnazijalcima

 

Paul Davies i njegova snimateljska ekipa s ITN-a su u jesen 1991., bili jedini novinari koji su se uspjeli probiti u ratom zahvaćeni i opkoljeni Dubrovnik. Stigli su Konvojem Libertas i ostali skoro mjesec dana. Uspjeli su u ta teška vremena svijetu prikazati razmjere razaranja u Dubrovniku, a i jasno pokazati tko je agresor.

Prilikom svog ponovnog boravka u Dubrovniku, nakon 28 godina, novinar se 25. travnja 2019. god. susreo i učenicima Gimnazije Dubrovnik. Ugodan razgovor s gimnazijalcima sigurno će poslužit kao materijal za priču o povratku u Dubrovnik na kojoj trenutno radi, a koja govori o sličnostima i razlikama u odnosu na rat.

Kazao je da je u Dubrovnik došao napraviti priču o svom povratku u Dubrovnik nakon 28 godina i osvrtom na posebnost mjesta, ali i sličnosti i razlike u odnosu na ratno razdoblje, o tome što je isto, a što drugačije i koliko je ovo mjesto posebno. Veliki dio bavi se time koliko je grad zaposlen i koliko je uspješan. U razgovoru s gimnazijalcima nije krio svoje oduševljenje ovim posebnim gradom i razmišljanjima gimnazijalca. .

Ul. Frana Supila 3, 20000, Dubrovnik

+385 (20) 432 569

gimnazija-dubrovnik@du.t-com.hr

Developed by KlikIT | Design by Božo Prlenda