"Držić u očima gimnazijalaca"

Predstavljen projekt u suradnji s Domom Marina Držića


Predstavljen projekt u suradnji s Domom Marina Držića

Zajednički projekt Doma Marina Držića i Gimnazije pod nazivom "Držić u očima gimnazijalaca" sinoć je predstavljen u Domu Marina Držića. Riječ je o projektu koji se razvija već drugu godinu, a razvijao se tako što je jedna aktivnost vodila drugoj - od dramsko-scenskih igri, recitacija pa do likovnih radionica.

Učenici su sudjelovali u zajedničkom polaganju vijenaca u Italiji te na posljednjem Držićevom počivalištu, a zajednički su putovali s kulturnim ustanovama grada. Područje proučavanja proširili smo i na velikog Ruđera Josipa Boškovića te uspostavili suradnju s milanskom gimnazijom Liceo Giovanni Berchet čiji učenici i profesori su sinoć s velikim interesom nazočili predstavljanju projekta te nisu skrivali svoje oduševljenje.

Ovo je vrijedan projekt koji će se nastaviti i u budućnosti. Čestitamo učenicima, profesorima i mentorima Lucijani Pendo, Matildi Perković, Marini Asturić, Ivanki Lilić i Ivanu Peraku.

Gimnazija Dubrovnik gaji kulturno naslijeđe grada,a ovaj izniman projekt pokazao je pravu simbiozu ustanova u kulturi sa civilnim i obrazovnim sektorom.

Ul. Frana Supila 3, 20000, Dubrovnik

+385 (20) 432 569

gimnazija-dubrovnik@du.t-com.hr

Developed by KlikIT | Design by Božo Prlenda