MLADI NADARENI MATEMATIČARI

Udruga Mladi nadareni matematičari "Marin Getaldić" održala radionice u Gimnaziji Dubrovnik


Udruga Mladi nadareni matematičari

U srijedu, 9. svibnja 2018. posjetili su nas predstavnici udruge Mladi nadareni matematičari 'Marin Getaldić'. Udruga Mladi nadareni matematičari "Marin Getaldić" nastala je kao svojevrsno spajanje matematičkih grupa u XV. i V. gimnaziji, koje su tradicionalno organizirane već dugi niz godina, a koje su vodili uglavnom bivši vrhunski natjecatelji iz tih škola, studenti FER-a ili PMF-a. Članovi udruge su vrhunski bivši natjecatelji, danas uglavnom studenti FER-a ili PMF-a koji rad s učenicima shvaćaju kao strast i veselje. Posebnost udruge leži upravo u tome što s učenicima rade mentori koji ih najbolje razumiju jer su i sami prošli isti put. Osim ljubavi prema matematici i velikog znanja, svim članovima je zajednička i želja da to znanje podijele s drugima. Cilj ove udruge je poticanje učenika na rad i razvoj matematičkog talenta te povezivanje mladih matematičara iz cijele Hrvatske.
Ovom prilikom u Gimnaziji Dubrovnik organizirane su dvije radionice. Prvu radionicu pod nazivom 'Matematičke igre' pohađali su učenici prvih i drugih razreda, a 'Kriptografiju' učenici trećih i četvrtih razreda u pratnji prof. Tajane Sesjak i Jelene Varezić. Naši učenici u radionicama su sudjelovali s velikim žarom i interesom, te su u grupama brzo i uspješno, u opuštenoj i veseloj natjecateljskoj atmosferi savladali postavljene zadatke.
Mladi nadareni matematičari Marta, Lucija, Ivan i Josip pozvali su naše učenike koji žele okušati svoje znanje i sposobnosti na natjecanjima, da sudjeluju u popularnim ljetnim i zimskim kampovima za nadarene matematičare (poput naših bivših učenika Patrika Papca i Marina Njirića, koji su i sami pohađali ljetne kampove). Poziv su uputili i svima kojima je matematika zabavna da sudjeluju na Matematičkoj konferenciji za srednjoškolce koja će se održati od 8.-12.8.2018. u Zadru.
Sve dodatne informacije o ovoj udruzi možete naći na www.mnm.hr

17.05.2018. | 12:54 | objavio: tajništvo

MLADI NADARENI MATEMATIČARI

Ul. Frana Supila 3, 20000, Dubrovnik

+385 (20) 432 569

gimnazija-dubrovnik@du.t-com.hr

Developed by KlikIT | Design by Božo Prlenda