SANJA PUTICA GIMNAZIJALCIMA PORUČILA:

U prepunoj dvorani Sveučilišta Libertas, u sklopu Dana otvorenih vrata, predavanje je održala saborska zastupnica i voditeljica izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe Sanja Putica.


U prepunoj dvorani Sveučilišta Libertas, u sklopu Dana otvorenih vrata, predavanje je održala  saborska zastupnica i voditeljica izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe Sanja Putica.

Učenici Gimnazije Dubrovnik danas su sudjelovali na otvorenim vratima Sveučilišta Libertas. Sanja Putica, saborska zastupnica i bivša ravnateljica Gimnazije Dubrovnik održala je predavanje na temu hrvatskog preuzimanja predsjedanja Vijećem Europe. Gimnazijalci koji su iskazali interes za ovu visokoškolsku ustanovu pozorno su pratili njeno predavanje dok je pokušala ukazati prednosti koje im pruža hrvatsko članstvo u Uniji. Saborska zastupnica napomenula je kako je prvi i osnovi cilj koji je Hrvatska pred sebe postavila za vrijeme ovog predsjedanja borba protiv korupcije. Također je istaknula kako iskustva studiranja na europskim sveučilištima i povratne informacije s tih sveučilišta kažu kako je naš obrazovni sustav i vrijednosti koje on baštini, bez obzira na nedostatak njegove modernizacije, jedan od najvrjednijih i najboljih u Europi. Za kraj je poručila gimnazijalcima kako se ne smiju predati pesimizmu i defetizmu koji se konstantno širi kroz medije dodavši kako živimo u zemlji bogatoj prirodnim resursima, a što je najvažnije zemlji bogatoj ljudima i njihovim potencijalima.

Uz zastupnicu Puticu na danu otvorenih vrata Svučilišta Libertas sudjelovali su Dasen Jaspirca, predstojnik zavoda za zapošljavanje Dubrovačko-neretvanske županije, prof. dr. Janice McCormick, profesorica i bivša voditeljica doktorskih studija Sveučilišta Harvard, Milan Perić, voditelj studija Hotelskog i turističkog menadžmenta i Nada Raič, Dekanica za studente Sveučilišta Libertas.

14.05.2018. | 23:18 | objavio: tajništvo

SANJA PUTICA GIMNAZIJALCIMA PORUČILA: "ULAŽITE U SVOJU NAOBRAZBU"

Ul. Frana Supila 3, 20000, Dubrovnik

+385 (20) 432 569

gimnazija-dubrovnik@du.t-com.hr

Developed by KlikIT | Design by Božo Prlenda