Druga nagrada stručnog žirija ide učeniku Mislavu Glaviniću

VEČER DUHOVNE POEZIJE - Mislav Glavinić i Romana Dominiković


VEČER DUHOVNE POEZIJE - Mislav Glavinić i Romana Dominiković

Učenici GImnazije Dubrovnik, Mislav Glavinić i Romana Dominiković sudjelovali su na večeri duhovne poezije na temu „Lik oca u poeziji“ održanoj u četvrtak, 8. veljače u dvorani Ivana Pavla II. u Dubrovniku.

Prvu nagradu stručnog žirija osvojio je Luka Violić iz Biskupijske klasične gimnazije recitiranjem Tadijanovićeve „Bacam srce pod tuđa stopala“, drugo Mislav Glavinić iz Gimnazije Dubrovnik, a treće Marina Kovačić iz Turističke i ugostiteljske škole.

Prvu nagradu učeničkog žirija osvojio je Luka Kovač iz Pomorsko-tehničke škole interpretiranjem Krznarićeve „Moj otac“, drugo mjesto Mislav Glavinić iz Gimnazije Dubrovnik, a treće mjesto Martina Sendo iz Umjetničke škole.

Stručni žiri sastojao se od troje članova: Milke Macan, prof. hrvatskog jezika i književnosti i francuskog jezika, Tanje Galjuf, prof. hrvatskog jezika i književnosti, te dr. Stanka Krnjića, pjesnika i član Društva hrvatskih književnika. Učenički žiri činilo je 45 srednjoškolaca, iz svake škole njih pet.

Nagrade je uručio generalni vikar i pročelnik Katehetskog ureda Dubrovačke biskupije don Hrvoje Katušić, koji je uručio i zahvalnice vjeroučiteljima koji su pripremali svoje učenike za ovu natjecateljsku večer prožetu poezijom.

Večer je upotpunjena i glazbenim sastavom iz župe sv. Obitelji pod ravnanjem Jelene Vidojević. Voditelj programa je bio dr. Joško Mikuš, a organizator je Vijeće za katehizaciju i novu evangelizaciju Dubrovačke biskupije u čije ime je koordinatorica ovog programa bila vjeroučiteljica Gimnazije Dubrovnik Ana Matić.

13.02.2018. | 12:35 | objavio: tajništvo

VEČER DUHOVNE POEZIJE

Ul. Frana Supila 3, 20000, Dubrovnik

+385 (20) 432 569

gimnazija-dubrovnik@du.t-com.hr

Developed by KlikIT | Design by Božo Prlenda