GIMNAZIJA NA ISLANDU!

"AKTIVNO UČI - PLANET NE MUČI"


Profesorica Linda Jurkić sudjelovala je na strukturiranom tečaju „Climate cares! Education for a better environment" na Islandu od 21.08. do 27.08.2022. u sklopu Erasmus+ projekta „Aktivno Uči – Planet Ne Muči!“ za kojeg je naša škola od Agencije za mobilnost dobila bespovratna sredstva u iznosu od 30,620.00.€

Sedmodnevna edukacija u Reykjaviku sastojala se od edukativnih predavanja i radionica kolega i stručnjaka te terenske nastave.

Zajedno s kolegama iz Njemačke, Italije, Mađarske i Francuske upoznala se s islandskim obrazovnim sustavom, određivanjem ekološkog otiska, održivim i neodrživim razvojem te je proširila znanje o ekološkim problemima današnjice i načinima njihova rješavanja.

Kroz terensku nastavu upoznala je zanimljivu prirodu Islanda – zemlje vatre i leda, geotermalne izvore, gejzire, vulkane te kulturu i kulturnu baštinu Islanđana.

Stečena znanja i vještine upotrijebit će za što bolju pripremu i provođenje planiranih projektnih aktivnosti s ciljem unaprjeđenja nastave, a međunarodne kontakte s kolegama iz drugih europskih škola za buduću suradnju.

08.09.2022. | 16:25 | objavio: tajništvo

GIMNAZIJA NA ISLANDU

Ul. Frana Supila 3, 20000, Dubrovnik

+385 (20) 432 569

tajnistvo@gimnazija-dubrovnik.hr

Facebook

Instagram

Developed by KlikIT | Design by Božo Prlenda