Devet desetljeća Gimnazije

Svečana akademija povodom 90. obljetnice Gimnazije Dubrovnik na Pločama


Svečana akademija povodom 90. obljetnice Gimnazije Dubrovnik na Pločama

Povodom 90. obljetnice Gimnazije Dubrovnik, kada je davne 1927.godine na Pločama svečano dovršena i otvorena zgrada u kojoj naša škola i danas radi, održana je svečana akademija u Kazalištu Marina Držića. 

Obljetnice su prava prilika za čestitke, slavlje, a ujedno i pogled u prošlost i poticaj za budućnost. Gimnazija Dubrovnik nasljednica je vrlo duge obrazovne tradicije koja će za osamnaest godina proslaviti svoju 600.obljetnnicu. Naša škola jedna je od perspektivnijih škola u Republici Hrvatskoj. Devet desetljeća rada na Pločama sinoć smo svečano proslavili predstavljajući monografiju i film Udruge Luža.Činjenica je da danas skoro svaka obitelj u Dubrovniku i okolici ima člana, mlađeg ili starijeg, koji je pohađao Gimnaziju Dubrovniku ili su pak na drukčiji način vezani uz nju ili njene ranije inačice.Zbog izvanrednih rezultata koje postižu na prestižnim natjecanjima u zemlji i inozemstvu, zahvaljujući potencijalu svojih učenika i nastavnika, Gimnazija Dubrovnik jedna je od perspektivnijih školskih ustanova u Dubrovniku i Hrvatskoj.Težište nastave u Gimnaziji na samom je nastavnom procesu i na usmjeravanju i poticanju nadarenih učenika. Gimnazija Dubrovnik ima 24 razredna odjela, skoro 600 učenika, 70 djelatnika, 8 profesora promoviranih u zvanje mentora, osam profesora savjetnika, jednog doktora znanosti, osvojena brojna prva mjesta na državnim i županijskim natjecanjima.

Ovom prilikom izaslanik Vlade Republike Hrvatske, gradonačelnik Mato Franković, čestitajući na dosadašnjem uspješnom radu, najavio je skoru obnovu škole u Ulici Ilije Sarake, u staroj gradskoj jezgri, uz pomoć Dubrovačke biskupije kako bi se stekli uvjeti za odvijanje predmetne nastave osnovne škole Marina Getaldića na toj lokaciji. Gimnazija Dubrovnik time bi u potpunosti mogla raspolagati svojim prostorima.

Čestitkama su se pridružile i saborska zastupnica Sanja Putica, bivša ravnateljica Gimnazije te dožupanica Žaklina Marević.

Povodom velike obljetnice Gimnazija je pripremila i izdala monografijju pod nazivom „90 godina dubrovačke gimnazije na Pločama“, koja prikazuje povijest gimnazijskog obrazovanja u Dubrovniku, kao i same zgrade Gimnazije na Pločama, ali i sjećanja učenika i profesora kroz desetljeća, kao i značenja ove škole danas.

Svečanost su dodatno uveličali i učenici Gimnazije prigodnim programom.

Svima Vama koji ste svojim dolaskom sinoć uveličali ovo slavlje od srca se zahvaljujem!

Ravnateljica

15.11.2017. | 12:28 | objavio: ravnateljica

90 GODINA DUBROVAČKE GIMNAZIJE NA PLOČAMA

Ul. Frana Supila 3, 20000, Dubrovnik

+385 (20) 432 569

gimnazija-dubrovnik@du.t-com.hr

Developed by KlikIT | Design by Božo Prlenda